Deelnemersinformatie: datum is onder voorbehoud

Datum wedstrijd: zaterdag 5 oktober 2024
Coureurs mogen op terrein: vanaf vrijdag 16.00 - 19.00 uur zaterdag ochtend vanaf 7.00 uur.
Het achterlaten van je auto en je spullen op vrijdagavond is op eigen risico (er mag niet overnacht worden op het terrein)!
Start technische keuring: zaterdagmorgen 5 oktober 7.00 uur - 9.30 uur
Willen jullie allemaal VROEG aanwezig zijn voor de technische keuring. Het is mogelijk om al op vrijdagmiddag/avond te arriveren
Coureursbriefing (verplicht!): zaterdag 5 oktober 09.30 uur - middenterrein

Aanvang wedstrijd: zaterdag 5 oktober 10.30 uur
Op zaterdagmorgen is het terrein open om 07.00 uur. KOM OP TIJD! Voor 10.00 uur moet je je startbewijs in je bezit hebben en je auto gekeurd zijn.
De wedstrijd start om 10.30 uur.
Geplande eindtijd wedstrijd: zaterdag 5 oktober 17.00 – 18.00 uur

 

We verzoeken u om ten alle tijde rekening te houden met onze buren!

Maak zo min mogelijk lawaai bij het afladen en parkeren van de crossauto's. Maak niet meer meters dan strikt noodzakelijk. Het is streng verboden om eerder dan de wedstrijd al te crossen op het terrein of op de crossbaan. Mensen die dit toch doen worden gediskwalificeerd en zullen ook voor de komende jaren op de zwarte lijst komen.

 • Het is dit jaar niet mogelijk dat vrachtwagens en bussen in het rennerskwartier parkeren, of op het terrein kunnen. Er mogen ook géén gastwagens op het rennerskwartier, die moeten ook op de parkeerplaats parkeren. Het terrein is alleen toegankelijk voor auto's met massa gewicht van 3500 kg.
 • Alle crossauto's moeten op een auto-ambulance of ander wettelijk goedgekeurd vervoersmiddel van en naar het wedstrijdterrein worden vervoerd. Met de crossauto rijdend over de weg arriveren en vertrekken is niet toegestaan, op straffe van diskwalificatie.
 • In het rennerskwartier moeten de crossauto's op een vloeistofdicht zeil geparkeerd worden met een minimum afmeting van 3x5m.
 • Er wordt een rijrichting aangegeven in het rennerskwartier, hou je daaraan! 
 • Tijdens de wedstrijddag houden we alcoholcontrole’s onder de coureurs. Blijf dus weg bij de biertap tot het einde van de wedstrijd.
 • Je hebt als coureur (behalve de junior rijders, die krijgen voor twee volwassenen extra entree) gratis toegang samen met 1 helper. Voor alle andere bezoekers gelden de normale toegangsprijzen (zie onze entree prijzen).
 • Alle deelnemers staan op onze site v.a. ca. een twee weken voor aanvang van het evenement.
 • De startlijsten worden ook op de site gepubliceerd.
 • Het reglement wordt strak nageleefd. Zorg er dus voor dat je auto aan de regels voldoet. 
 • Als er in de dagen voor de wedstrijd veel regen valt zijn we genoodzaakt de wedstrijd af te lassen. Houd onze site in de gaten voor actuele wedstrijdinformatie.
 • Het is verboden om met een quad, of ander gemotoriseerd of elektrisch vervoer, in het rennerskwartier rond te rijden (uitgezonderd de organisatie). Mensen die dit toch doen worden gediskwalificeerd en zullen ook voor de komende jaren op de zwarte lijst komen.
 • Er mag in het rennerskwartier van de brandweer niet gebbqd worden.
 • Houd er rekening mee dat we de regels van de KNAF hanteren m.b.t. de kooi regels. Voor de bangerstox zijn eigen regels. Wijk je hier vanaf dan kom je niet door de keuring heen.
 • let op dat je als je in de auto zit ten alle tijden je helm ophoudt!!! dus ook tijdens het eventueel afslepen
 • let op dat je in het rennerskwartier niet harder gaat dan stapvoets en je alleen mag rijden naar en van de baan toe.
  als je deze regels niet opvolgt kan er diskwalificatie volgen.

Veiligheid is iets waar we elk jaar ook met klem jouw aandacht voor vragen. Als bestuur doen wij er alles aan je veiligheid te waarborgen. Echter wij vertrouwen ook op jouw inzet bij dit aspect. In samenwerking met de gemeente Wijdemeren hebben wij veel aandacht besteed aan de veiligheid van het publiek en jullie, coureurs. Je wordt dan ook dringend verzocht je aan alle veiligheidsvoorschriften te houden. Betreedt het terrein alleen op de plaatsen waar dit is toegestaan, blijf achter de afzettingen, wees alert bij betreden van het rennerskwartier, houdt je kinderen onder toezicht, wees alert tijdens de activiteiten op het circuit en zorg dat je gedurende de activiteiten achter de hekken staat. Je bent verplicht de aanwijzingen van onze vrijwilligers op te volgen anders moeten wij helaas de wedstrijd onderbreken!
Je bent bij ons te gast op eigen risico, dus waarborg jouw veiligheid!

Voor vragen staat onze mailbox (crossteamnederhorst@gmail.com) open. Veel succes met de voorbereiding en tot dan!